De specialist in hygiënische interieur oplossingen

Persoonlijke bezittingen veilig opbergen. Een omgeving creëren die het beste uit mensen haalt.

Dat is wat we doen.

Functioneel en duurzaam opbergen

“Kwaliteit is robuustheid, minimaal onderhoud en het visuele aspect. Dit zijn de drie hoofditems waar ik naar kijk. De robuustheid is echt grandioos. Voor wat betreft het visuele aspect, het ziet er na een jaar nog steeds als nieuw uit. En onderhoud is met deze lockerkasten en dit slotsysteem minimaal. Dit is bij bedrijven in de industrie echt een must.” aldus manager processen bij Mentor Medical.

Opbergruimte in overvloed

Kleedkamer industrie

Hygiënisch

Wastafel EAZZ

De opdracht

Mentor Medical zocht een partner voor het compleet verbouwen van de kleed- en wasruimten. Hierbij werden extreem hoge eisen gesteld aan de duurzaamheid van de materialen, maar ook de hygiëne diende te allen tijde gewaarborgd te kunnen worden.

Naast de behoefte aan lockers, die met de medewerkerspas bediend konden worden, voor het opbergen van persoonlijke bezittingen was er ook een wens voor extra opbergmogelijkheden voor bijvoorbeeld schoenen en overalls.

Het resultaat

De kleedkamers hebben we voorzien van oersterke volkern (Trespa) lockers. Doordat de sloten volledig inwendig ingebouwd zijn, zijn de deuren volledig vlak en vindt er geen vuilophoping plaats. De 450 deuren, verdeeld over de dames en heren kleedkamer, zijn voorzien van een bekabeld slotsysteem en te bedienen met de medewerkerspas.

Als pronkstuk in de wasruimte staan de was modules. Deze twee modules zijn uitgerust met een wastafelblad uit Hi-Macs dat volledig uit één stuk vervaardigd is. Hierdoor is het blad volledig naadloos en is het eenvoudig schoon te houden. De wastafels worden gecomplementeerd door een Dyson sensor was en droog combinatie kraan, om zo een touch-free omgeving te creëren.

Langs de wanden is gekozen voor volledige kastenwanden voor het opbergen van schoeisel en de uitgifte van schone overalls. Daarnaast is de wasruimte voorzien van een hygiënische Dycem cleanroom vloer.

Welke producten gebruikten we?

Materiaal

De verschillende materialen die gebruikt zijn hebben allen twee gelijke karaktereigenschappen; ze zijn hygiënisch en duurzaam.

Voor dit project gebruikten we onder anderen een combinatie van volkern/HPL-compact en aluminium voor de lockers, leverden we de schoenen- en vakkenkasten volledig uit volkern/HPL-compact en werd het wastafelblad vervaardigd uit het Solid Surface materiaal Hi-Macs. De kranen en kabel/leiding goten zijn volledig in RVS uitgevoerd.

Slotsysteem

Het slotsysteem dat gebruikt wordt op de lockers is een centraal gestuurd RFID/Mifare systeem dat kan worden bediend met de medewerkerspas. Voor iedere ca. 60 deuren is er één centrale reader unit, waarmee de kluisjes gesloten en geopend kunnen worden.

Er is gekozen voor een bekabeld slotsysteem dat aangesloten is op het spanningsnet. Hierdoor is het periodiek vervangen van batterijen niet aan de orde en zijn de lockers 24/7 operationeel.

Accessoires & meubels

De kleedkamers zijn voorzien van banken in volkern/HPL-compact en daarnaast volledig uitgerust met schoenenvakken en kledingvakken voor de uitgifte van schone overalls.

Meer zien?